Kickass Torrents ֆիշինգի խաբեությունը ցույց է տալիս, թե ինչու չեք կարող վստահել յուրաքանչյուր ֆեյսբուքյան հղմանը

Չորեքշաբթի օրը ծովային ծովահեններին կինոնկարի ծովահենները փորձանքի ենթարկվեցին, երբ Chrome- ի և Firefox- ի կողմից վստահելի տարափ կայք դրվեց որպես անվտանգ: Kickass հեղեղներ , այն հետագայում պարզվեց, որ զոհ դարձավ իր սեփական օգտվողների համայնքում տեղադրված ֆիշինգային հղման:



Kickass Torrents- ը վեբ համայնք էր, որտեղ օգտվողները կարծում էին, որ կարող են վստահել անդամներին, բայց Google- ը ստիպված էր միջամտել և դադարեցնել մուտքը:

Դեպքը կտրուկ հիշեցնում է ինտերնետի հիմնական անվտանգության մասին: Նույնիսկ Facebook- ի նման կայքում, որտեղ բովանդակության մեծ մասը գալիս է վստահելի ընկերներից, երբեմն մարդիկ զոհ են դառնում առանց իրենց գիտության տեղադրված խարդախությունների: Kickass Torrents- ի այցելուներն օգտագործում են կայքը, քանի որ վստահում են դրան, բայց նույնիսկ վստահելի կայքերում վնասակար հղումները կարող են ընկնել ճաքերի միջով:



Օգտատերերի անվտանգությունը բարելավելու համար մենք յուրաքանչյուր արտաքին հղում ենք փաթաթում հաստատման պատուհանում, և այս անգամ Google- ի նախազգուշացումը վերաբերում է մի փաթաթված հղմանը, որը տեղադրվել է մեր համայնքում, ասաց Kickass Torrents թիմը: TorrentFreak- ը , Մենք արգելափակել ենք այդ կայքը ՝ այդպիսով այդ արտաքին հղումները դարձնելով ոչ պիտանի: Մենք այդ մասին հայտնել ենք Google- ին և սպասում ենք, որ անվտանգության այս նախազգուշացումը շուտով կվերացվի:



Ֆիշինգը հարձակման հատուկ տեսակ է, որտեղ հաքերները համոզում են մարդկանց հրաժարվել անձնական տվյալներից: Օրինակ, Twitter- ի խաբեությունը կարող է գալ էլ. Փոստով և համոզել ձեզ մուտք գործել կայք, կարծես թե խնդիր է առաջացել ՝ հարմարության համար առաջարկելով մուտքի հղում: Բայց հղումը ձեզ տանում է դեպի Twitter- ի նման էջ: պարզապես պատճենահանման սարք, որը նախատեսված է օգտագործողի անունն ու գաղտնաբառը վերցնելու համար:

Ֆեյսբուքը ստիպված է հատուկ էջ նվիրված ֆիշինգային հարձակումներին ՝ մի շարք խորհուրդներով ՝ ապահով մնալու և սխալ մարդկանց տեղեկատվություն չհանձնելուց խուսափելու համար: Այս հարձակումներից խուսափելու միջոցներից մեկը `դիտել վեբ զննարկչի վերևում ցուցադրվող URL- ն: Եթե ​​ձեր կտտացրած հղումը կարծես Facebook- ի մուտքի էջ է, բայց հասցեի դաշտում այն ​​չի ասում facebook.com, հավանաբար իմաստուն է այդտեղից շուտ դուրս գալ: